Politiet på oppdrag i Evje sentrum, der en mann ble pågrepet for drap fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Den afghanske mannen som er siktet for drapet på ekskjæresten sin på Evje fredag, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

NTB melder at kjennelsen kom i Kristiansand tingrett mandag.

– Kjennelsen er i tråd med det vi har bedt om, sier seksjonsleder hos påtalemyndigheten i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille, i en pressemelding.

Forsvareren til den drapssiktede mannen i 20-årene, advokat Bjørge U. Tveito, opplyste søndag til NTB at klienten kom til å samtykke til fengsling.

– Han avventer spørsmålet om straffskyld. Han har erkjent å ha forvoldt et annet menneskes død, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld ennå, sa advokaten.

Mannen og den 22 år gamle kvinnen var tidligere kjærester, og de har en datter på to år sammen. Datteren blir nå ivaretatt av familie.

Mandag hadde mannen fortsatt ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Det blir et nytt avhør tirsdag, og vi vil komme tilbake til det da, sier mannens forsvarer, Bjørge U. Tveito til NTB.

– Og saken i dag gikk jo som kontorforretning, så da ble det ikke tatt opp, legger advokaten til.

Afghaneren som er siktet, har midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Han har bodd i Norge siden 2015 og er tidligere ustraffet i Norge.

(Saken er oppdatert.)

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.