En politibil brenner i Philadelphia under opptøyer etter at politiet skjøt og drepte Walter Wallace Jr. 26. oktober 2020. (Jessica Griffin/The Philadelphia Inquirer via AP) NTB Scanpix

Vold og plyndring brøt ut i Philadelphia 26. oktober etter at politiet skjøt en svart mann som var bevæpnet med en kniv. Han hadde truet med å knivstikke noen. 27 år gamle Walter Wallace Jr døde senere på sykehus, melder amerikanske medier.

Videoopptak viser sammenstøt med politiet etterfulgt av biler og demonstranter som beveger seg i Walnut Street. Over tretti politifolk er skadet. Både politibiler og andre biler ble påtent under opptøyene.

Uroen kom etter at en polititjenestemann skjøt flere skudd mot Walter Wallace Jr:

 

 

Som vanlig startet også plyndringen av butikker flere steder i byen. Minst fire apoteker i kjeden Rite Aid ble plydret. Også flere minibanker ble plyndret.

 

Mange butikker ble både plydret og vandalisert.

Flere politi ble skadet under opptøyene.

En politikvinne ligger på skadet på bakken etter at hun ble kjørt ned av en pickup truck som siktet på politiet. (Tim Tai/The Philadelphia Inquirer via AP) NTB Scanpix

Demonstrantene brukte laser mot politiet. En vanlig antifa-taktikk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.