Gresk kystvaktskip. Greske myndigheter mener at internasjonale organisasjoner har gitt Hellas ansvar for redningstjenestene i havområdene. Foto: AP/ Michael Svarnias / NTB scanpix

Greske myndigheter er kritiske til Tyrkias offentliggjøring av et nytt kart som viser et redningstjenesteområde som er utvidet til midten av Egeerhavet.

Tyrkias samferdselsminister Adil Karaismailoglu viste lørdag fram kartet som gir Tyrkia ansvar for å bistå personer i havsnød kun noen få nautiske mil fra greske øyer som Mykonos, Santorini og Kreta.

– Ankara skaper forvirring og setter liv i fare, sa det greske utenriksdepartementet søndag.

Greske myndigheter understreket at internasjonale organisasjoner har gitt Hellas ansvar for redningstjenestene i havområdene.

Tyrkia og Hellas har i ukevis hatt et spent forhold etter at det ble oppdaget naturgassreservoarer i Middelhavet. Hellas anklager Tyrkia for å drive ulovlig letevirksomhet ved de greske øyene. Tyrkia hevder på sin side at letingen foregår på tyrkisk sokkel.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂