Nytt

NTNU leide inn tjenester for nesten 540 millioner kroner i 2019. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

Tall fra statsregnskapet viser at offentlige universiteter og høyskoler brukte konsulenttjenester, fremmedtjenester og vikarer for 2,5 milliarder i 2019.

Landets største universitet, NTNU, brukte alene slike tjenester for over 500 millioner kroner, skriver Khrono.

Til sammenligning brukte Samisk høgskole bare 5,8 millioner kroner på konsulenttjenester og kjøp av fremmedtjenester. Blant universitetene er det Nord Universitet som har brukt minst, med 68,2 millioner kroner. Bare i såkalte rene konsulenttjenester har utdanningsinstitusjonene brukt 784 millioner kroner.

– Vi jobber bevisst med å redusere konsulentbruken, og at vi sikrer at vi bare bruker det når det handler om kortsiktige prosjekter eller oppgaver, der det ikke er naturlig for NTNU å bygge opp egenkompetanse, sier Ingrid Volden, avdelingsleder på avdeling for virksomhetsstyring ved NTNU.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!