Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide mener FrP er både klimafiendtlig og industrifiendtlig når de sier nei til planene om å fange og lagre CO2. Arkivfoto: Trond Reidar Teigen / NTB

Arbeiderpartiet støtter regjeringens planer om fangst og lagring av CO2, men vil ikke sikre flertall for prosjektet i Stortinget.

– Vi er kategorisk for, og det kommer vi til å være veldig tydelige på i vårt alternative budsjett. Men vi er ikke regjeringens budsjettpartner. Dét er det FrP som er, sier miljøpolitisk talsperson Espen Barth Eide til NTB.

FrP sa onsdag nei til milliardprosjektet, som skal fange CO2 fra sementfabrikken Norcem i Brevik og lagre den på havbunnen.

– Her viser FrP at de er et sterkt klimafiendtlig og sterkt industrifiendtlig parti, sier Eide.

Han mener CCS-prosjektet er Norges viktigste enkeltbidrag i klimakampen, samtidig som det er svært viktig for å bevare arbeidsplasser i industrien.

– Det er en alvorlig strek i regningen for statsminister Solberg at FrP ikke er med på dette. Men sånn går det når en regjering som påberoper seg å være ambisiøs i klimapolitikken, holder seg med FrP som støttehjul, sier Eide.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.