Krimteknikere på stedet der en mann i 30-årene tirsdag ettermiddag ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Spesialenheten sier at politiet på bakgrunn av meldingene de fikk, vurderte det som tidskritisk å få kontroll på mannen som ble drept på Bolkesjø.

– Politiet reiste til stedet på bakgrunn av melding fra AMK om en trusselsituasjon knyttet til en mann som fremsto påvirket. På bakgrunn av den opprinnelige meldingen til politiets operasjonssentral og ytterligere informasjon som ble gitt til politiet av vitner og helsepersonell på stedet, vurderte politiet det som tidskritisk å få kontroll på mannen, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

På grunn av opplysningene ga politiet ordre om bevæpning.

– Da politiet kom i kontakt med mannen, oppsto en situasjon hvor en av tjenestepersonene avfyrte flere skudd mot vedkommende, skriver Spesialenheten.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.