Hawa Muuse, leder i stiftelsen 10. august, under et besøk i Al-Noor-moskeen i Bærum den 29. juni 2020. Foto: Berit Roald / NTB.

Stiftelsen 10. august, opprettet etter angrepet på Al-Noor-moskeen, får 1 million kroner i forslaget til neste års statsbudsjett, som legges fram 8. oktober.

– Det betyr utrolig mye, og viser at det er en bekreftelse og en støtte der ute til det formålet stiftelsen har, og det arbeidet vi ønsker å gjennomføre i Bærum og Norge, sier daglig leder i stiftelsen, Hawa Abshir Muuse, til Budstikka.

Stiftelsen skal bidra til å fremme kunnskap om terrorangrepet på moskeen 10. august i fjor, samt forebygge hatytringer og hatefulle handlinger.

– Jeg besøkte selv Al-Noor-moskeen og representanter fra stiftelsen før sommeren, og fikk se de fysiske sporene etter angrepet og høre om hva som skjedde, hvorfor det skjedde, og hvorfor de er en aktør som kan formidle historien videre på en god og troverdig måte, skriver kunnskaps- og integreringsminister, Guri Melby (V) i en epost til Budstikka.

– Jeg mener stiftelsen har et prosjekt det er verdt å støtte opp under, sier hun.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.