Verdens rikeste mann, Jeff Bezos, kan smile hele veien til banken. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Handelsgiganten Amazon utvider staben med ytterligere 100.000 nye stillinger som følge av økningen i netthandel under koronapandemien.

Fulltids- og deltidsstillingene skal tilbys i USA og Canada, kunngjorde selskapet mandag.

Amazon leide inn rundt 175.000 midlertidig ansatte i de første månedene av pandemien for å kunne ta unna den uventede etterspørselen som netthandelen medførte. I mai kunngjorde selskapet at 70 prosent av de midlertidig ansatte får fast ansettelse.

Ledigheten i USA steg til 14,7 prosent i april, etter at millioner av mennesker mistet jobben under pandemiutbruddet. I august var ledigheten falt til 8,4 prosent, men fortsatt var det rundt 11 millioner færre stillinger i USA i august enn før pandemien.