Rogaland har fått nye kinesiske elbusser til rundt 100 millioner. Etter knappe to måneder på norske veier viser det seg at de ikke tåler været på Vestlandet og heller ikke fartshumpene i Haugesund.

Styrtregn (eller regn som de kaller det på Vestlandet) fikk elbussene til å stanse midt i rushtrafikken i sentrum av i Haugesund. Situasjonen ble farlig og parkeringsvakter måtte hjelpe til for å lose folk ut av bussene og over veien.

– Det var fullstendig kaos i trafikken, sier parkeringsvakt Elisabeth Odland.

Det ble opplyst om at bussene sto stille på grunn av regnværet den dagen. NRKs journalist spør parkeringsvakten:

– Hva tenker du om det?

– Jeg synes jo det er betenkelig når de har bestilt så mange nye busser. Det regner jo mye her, sier Odland.

Det er Vy som har kjøpt inn 55 kinesiske elbusser. 1. juli i år ga Kolumbus Vy anbudet til å ta over rutene i Nord-Rogaland. Da kom også de nye elbussene.

– Det har skjedd flere ganger at elbussene har stoppet i Haugesund, og blitt tauet bort, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tostensen i Kolumbus.

Overfølsomme sensorer skal ha vært årsaken til at bussene stoppet av regnet. Haugesund kommune har i sommer måtte bruke mye tid og penger på å utbedre de gamle fartshumpene da det viste seg at de 18 meter lange elbussene slet med å komme seg over dem.

NRK

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.