Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre og Trond Giske i vandrehallen på Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Trond Giske ser ut til å bli innstilt som fylkesleder i Trøndelag Ap. En Ap-topp i Trondheim er skuffet dersom det ikke blir en kvinne. – Trist, sier hun.

Førstkommende lørdag skal Trøndelag Arbeiderparti velge ny fylkesleder. Valgkomiteen har enstemmig innstilt Trond Giske, etter det NTB erfarer.

– Det er forbausende og trist hvis dette er en enstemmig innstilling fra valgkomiteen og man ikke har funnet plass til en av de mange kvinnelige talentene i Trøndelag på topp. Hadde forventet en delt innstilling som i det minste kunne reflektert medlemsmassen på en bedre måte, sier leder Tine Christin Eikevik av Trondheim Arbeidersamfunn til NTB.

Hun er leder av Trondheim Arbeidersamfunn, som er et lokallag i Trondheim Ap og det største lokallaget i Trøndelag.

På spørsmål om hva Eikevik tenker om å få Giske som leder gitt hans forhistorie, svarer hun: – Ingen kommentar til det.

20 Ap-kvinner, deriblant Eikevik, sendte i mars innspill til valgkomiteen om krav om å innstille en kvinne som fylkesleder.

– Vi ønsker en kvinne fordi Aps fylkesordfører og gruppeleder er menn, og det er på tide å få inn en kvinne. Det er mange flinke kvinner i Trøndelag som kan fylle rollen som fylkesleder kjempegodt, sa Eikevik til TV 2.

Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Ap i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.