Nestleder Reinert Skadsem i Selvstendighetspartiet etter angrepet. Foto: Selvstendighetspartiet

To personer er mistenkt for å ha angrepet nestleder Reinert Skadsem i Selvstendighetspartiet og en annen person mens de samlet underskrifter i Oslo.

Ifølge Filter Nyheter har de mistenkte tidligere vært i politiets søkelys som del av et militant, antifascistisk miljø som ser på vold som legitimt virkemiddel mot personer de regner som høyre-radikale eller -ekstreme.

Volden ble utøvd på Kalbakken i Oslo tirsdag, der Selvstendighetspartiet hadde stand. Skadsem ble lettere skadet i angrepet og har ennå et blått øye og hevelser i ansiktet.

– Det gikk veldig fort. Han rev opp bordet og gikk til angrep på oss, det er det jeg husker. Jeg hørte han sa noe om «nazi». Vi klarte å legge han som angrep oss, i bakken, og da kom det flere folk til og fikk kontroll, forteller Skadsem til Filter Nyheter.

Politiet undersøker om de ble angrepet på grunn av deres politiske ståsted.

De to som representerte Selvstendighetspartiet hadde klær, banner og løpesedler med partiets logoer på standen på Kalbakken.

– Påtalemyndigheten og politiet ser svært alvorlig på vold mot personer som utøver sin ytringsfrihet som del av en politisk virksomhet, sier  politiadvokat Andreas Kruszewski ved Oslo politidistrikt.

Kruszewski bekrefter at to personer har status som mistenkte i en sak som gjelder kroppskrenkelse (vold), etter straffelovens paragraf 271. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil ett år. Utover det vil han ikke kommentere etterforskningen.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.