Den planlagte pressekonferansen ble avlyst da en mann ble skutt utenfor det hvite hus. Secret Service-agenter førte Trump bort fra pressekonferansen han hadde startet om koronasituasjonen mandag, og Det hvite hus ble en periode stengt av. Foto: Tom Brenner / Reuters

En skyteepisode utenfor Det hvite hus førte mandag til at Donald Trumps pressekonferanse brått ble avbrutt og presidenten ble brakt i sikkerhet.

Like etter at Trump hadde startet sin pressekonferanse om koronasituasjonen i USA, ble han avbrutt av Secret Service-agenter og ført ut av presserommet. Det hvite hus ble deretter stengt av.

Trump returnerte kort tid etter til presserommet og fortalte at det hadde vært en skyteepisode utenfor Det hvite hus, men at situasjonen var under kontroll.

– Politiet har skutt noen. Det ser ut til å være den mistenkte, og den mistenkte er nå fraktet til sykehus, sa Trump. Han opplyste at personen som ble skutt, skal ha vært bevæpnet.

Presidenten hadde ingen detaljer om hvem som hadde blitt skutt eller foranledningen til episoden.

Trump fortalte at han ble tatt med til Det ovale kontor, og han lovpriser Secret Service-agentene for jobben de gjør.

Agent skadd

Secret Service bekreftet senere på Twitter at også en av deres agenter ble skadd i skyteepisoden, som skjedde ved 17th Street og Pennsylvania Avenue nær Det hvite hus.

Videre opplyser Secret Service at en mann og en av deres agenter begge ble fraktet til sykehus.

– Ikke på noe tidspunkt ble barrierene rundt Det hvite hus brutt, heter det i oppdateringen.

Trump: Verden er et farlig sted

Kilder i politiet sier til kanalen NBC News at det var en uniformert Secret Service-agent som skjøt den angivelig væpnede personen.

Det er ikke bekreftet hva trusselen var eller om mannen som ble skutt, var bevæpnet.

Trump sier han ikke var klar over noen form for trussel

– Det er beklagelig at det slik verden er, men verden har alltid vært et farlig sted. Det er ikke noe unikt, sa Trump da han gjenopptok pressekonferansen.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.