Krisehjelp til Libanon blir lastet om bord et militært fraktefly på Roissy-flyplassen nord for Paris. Den første krisehjelpen har begynt å ankomme Libanon. Foto: Bertrand Guay / AP / NTB scanpix

Flere land bidrar med medisinsk hjelp, feltsykehus, redningseksperter og hunder når det første av krisehjelp når Libanon etter katastrofen i Beirut.

Den massive eksplosjonen i byens havneområde har ført til enorme ødeleggelser. Minst 113 mistet livet, og mange er savnet.

Flere av landene i regionen var tidlig ute. Qatar har allerede fått på plass flere feltsykehus for å lette byrden på det libanesiske helsevesenet, som allerede er hardt belastet av koronapandemien. Også Kuwait har sendt medisinsk hjelp.

Algerie har lovet å sende fire lastefly og et skip med humanitær hjelp, medisinsk personell, brannmannskaper, forsyninger og byggematerialer.

Fra Europa

Også flere europeiske land hjelper til. Frankrike sender tre militærfly, som i tillegg til en mobil helsestasjon og flere tonn med medisinsk utstyr og sanitærartikler også frakter søk- og redningseksperter.

Tyskland sender flere titalls søk- og redningseksperter for å lete etter overlevende som kan være fanget i ruinene. Om lag 50 ansatte ved landets sivilforsvarsorganisasjon THW er sendt ut, sammen med letehunder og 15 tonn utstyr.

Norge gir penger og utstyr

En rekke andre europeiske land, blant dem Kypros, Nederland, Tsjekkia og Polen, bidrar også med assistanse på flere vis, fra letehunder, via leger og brannmannskaper og til redningseksperter.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyste onsdag at Norges bidrag beløper seg til 25 millioner kroner. 40 tonn medisinsk utstyr skal sendes til Libanon.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.