Tiktok er en populær videoapp. Washington vil forby appen av hensyn til USAs nasjonale sikkerhet dersom den amerikanske delen av Tiktok ikke er solgt innen 15. september. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix

Kina anklager USA for tyveri og mobbing mens Donald Trump presser på for å få deler av Tiktok-appens virksomhet over på amerikanske hender.

Kina vil riktignok være forsiktig med å innføre tilsvarende tiltak mot amerikanske selskaper, men har mange måter å slå tilbake på, skriver den statlige avisen China Daily tirsdag.

Dersom den amerikanske delen av Tiktok ikke blir solgt til Microsoft innen 15. september, blir Tiktok forbudt i USA, advarte Washington mandag.

– Dette er i strid med markedsøkonomiske prinsipper og Verdens handelsorganisasjons prinsipper om åpenhet, innsyn og ikke-diskriminering, sier talsmann Wang Wenbin i Kinas utenriksdepartement.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.