Politihuset i Trondheim sentrum der politiet jobber på spreng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

19 ungdommer er anmeldt etter en hendelse på Hestsjøen i Trondheim i juni der vold skal ha blitt uført mot politiet etter at en fest ble forsøkt brutt opp.

Hendelsen fant sted lørdag 27. juni, da politiet rykket ut til meldinger om at en stor mengde ungdommer i alderen 14 til 16 år festet på Hestsjøen.

Etter at politiet pågrep en gutt for ordensforstyrrelse og tok ham med inn i politibilen etter at han nektet å oppgi personalia, ble politipatruljen omringet av 40–50 ungdommer. Mannskapene søkte tilflukt i politibilen og ba om forsterkninger.

19 ungdommer er nå anmeldt for blant annet å ikke ha etterkommet politiets pålegg og for å ha hindret eller forulempet offentlig tjenestemann.

Først ble en jente og en gutt pågrepet for vold mot politiet, men i pressemeldingen fra Trøndelag politidistrikt heter det nå at kun én person er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

Av de andre 18 ungdommene er én anmeldt for brudd på identifikasjonsplikten, ni for å ikke ha etterkommet politiets pålegg og åtte for hindring eller forulemping av offentlig tjenestemann og for å ikke ha etterkommet politiets pålegg.

– Flere ungdommer har erkjent de faktiske forhold og gitt uttrykk for at de ikke burde oppført seg slik de gjorde. Andre har ikke erkjent straffskyld for å ha begått lovbrudd under hendelsen, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.