Høyesterett avslo anmodningen om utsettelse og Daniel Lewis Lee (47) ble tirsdag den første som fikk eksekvert en føderal dødsdom på 17 år.

Lee drepte en våpenhandler, hans kone og deres åtte år gamle datter i 1996.

Forsvaret forsøkte i siste liten å utsette henrettelsen med at sovemiddelet de benytter gir kvelningsfornemmelser, men dette ble avslått som alt for sent av flertallet, som besto av høyesterettsjustitiarius John Roberts og de konservative Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh, Samuel Alito og Clarence Thomas.

Tre kvinnelige dommere – Elena Kagan, Ruth Bader Ginzburg, Olga Sotomayer og Stephen Breyer ville ta en lavere appeldomstol ad notam og se nærmere på henrettelsesmetoden.

Justisminister William Barr varslet for ett år siden at han ville reaktivere eksekvering av dødsstraff. Det vanlige er at fangene blir sittende på såkalt death row på ubestemt tid.

Trump-administrasjonen går inn for at dødsstraff skal være en straff som anvendes, ikke bare noe symbolsk.

Det kan være at denne policy vil få tilslutning nå som løvløsheten brer seg i amerikanske storbyer.

Trump tvitret i natt: LAW & ORDER.

Tre andre står for turen til å bli henrettet. Alle hvite.

 

U.S. Executes First Federal Inmate Since 2003
Execution happened after a divided Supreme Court rejected inmate claims that using pentobarbital for lethal injections would be unconstitutional

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.