Petter Stordalen. Stordalen-selskapet Strawberry Group har til sammen mottatt 131 millioner kroner i koronastøtte. Arkivfoto: Pontus Höök / NTB scanpix

Strawberry Group, som er eid av blant andre Petter Stordalen, fikk søndag innvilget til sammen 131 millioner kroner i kontantstøtte, ifølge E24.

Selskapet topper med det avisens oversikt over bedrifter som har fått kontantstøtte på grunn av inntektssvikt. På andreplass er Scandic Hotels, som har fått 129 millioner kroner i koronastøtte.

Summen på 131 millioner kroner er fordelt på 48 og 47 millioner kroner i henholdsvis april og mai, mens selskapet fikk 35 millioner kroner for mars måned. I de samme tre månedene hadde Strawberry Group en nedgang på 1,2 milliarder kroner i inntekter sammenlignet med samme periode året før.

Statens kompensasjonsordning for bedrifter skal dekke deler av bedrifters faste kostnader under koronakrisen. Det er betalt ut over fire milliarder kroner fra ordningen siden den ble satt i drift.

Strawberry Group, som blant annet eier Nordic Choice Hotels og eierandeler i Ving, blir eid av Strawberry Holding, som igjen eies av Petter Stordalen og barna hans Emilie, Henrik og Jacob.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.