Taner Kiliç. Foto: Amnesty

– En skam. Absurde anklager, ingen bevis, sier Amnesty til at deres tidligere sjef i Tyrkia, Taner Kiliç, fredag ble funnet skyldig i å ha vært medlem i en terrororganisasjon. Han ble idømt seks år og tre måneders fengsel.

Kilic var tidligere sjef for Amnesty Internationals kontor i Tyrkia, og var en av elleve tyrkiske og utenlandske menneskerettsaktivister som har vært stilt for retten for terrorrelatert aktivitet.

Taner Kiliç, var styreleder for Amnesty International Turkey, da han sammen med 22 andre advokater ble arrestert i Izmir i juni 2017. De var da anklaget for å ha forbindelser med Fethullah Gülen-bevegelsen, som av tyrkiske myndigheter anklages for å ha stått bak kuppforsøket i juli i 2016.

Etter det mislykkede kuppet er over 160.000 dommere, lærere, politi og embetsmenn suspendert eller avskjediget, samtidig som mer enn 77.000 er arrestert.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.