Nytt

Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP/Scanpix

Dow Jones-indeksen falt helt 6,9 prosent torsdag. Årsaken kan være sammensatt: Børsfall i Asia forplantet seg, nye arbeidsledige, og en liten oppblomstring av corona.

Det hjelper heller ikke at Demokratenes kandidat i et intervju sier han har tenkt på at Trump ikke kommer til å gi seg frivillig hvis han taper i november, men må hentes ut av militære.

Det hjelper heller ikke at aktivister har okkupert deler av downtown Seattle og innfører sin egen sone. Lovløsheten møter liten motstand foreløpig.

Den industritunge Dow Jones-indeksen falt med 6,9 prosent og endte på 25.128,17 poeng.

De siste tre månedene har verden av aksjene notert på indeksen steget med 18,5 prosent, men den ligger nå 12 prosent lavere enn ved årsskiftet.

Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen falt med 5,9 prosent torsdag, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med 5,3 prosent.

Nasdaq-indeksen har imidlertid steget med 32 prosent de siste tre månedene og stengte mandag på historisk høyt nivå.

S&P 500-indeksen har steget med 21 prosent de siste tre månedene.

Torsdagens børsnedgang i USA kom ikke overraskende, ettersom asiatiske børser falt med mellom 2 og 4 prosent tidligere på dagen, og europeiske børser slo følge ned.

Verdensbanken anslår at amerikansk økonomi vil krympe med 7 prosent i år, mens sentralbanken anslår nedgangen til å bli på 6,5 prosent.

Torsdag ble det også kjent at ytterligere 1,5 millioner amerikanere har meldt seg arbeidsledige den siste uka. Over 44 millioner har meldt seg ledige siden koronapandemien rammet USA med full styrke i midten av mars. (NTB)

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!