Foto: Frank May/NTB/Scanpix

Etter at den første smittebølgen på norske sykehjem gikk ned i april, oppdages det igjen nye koronasmittede ansatte på sykehjemmene i Oslo.

Siden 20. mai er 14 sykehjemsansatte smittet av koronaviruset, melder NRK.

Selv om tallene er lave, ser kurven ut til å stige: Ni av de smittede testet positivt på korona den første uken i juni. Det skjer etter at det gikk tre uker uten at det ble registrert noen nye smittede ansatte på sykehjem i Oslo.

– Det vi frykter mest er at det skal komme ny smitte inn på institusjonene igjen, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i Oslo.

Han har ansvar for 10.000 sykehjemsansatte på 42 sykehjem og helsehus i hovedstaden. De smittede ansatte som nå er oppdaget, jobber på ti av institusjonene.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er vanskelig å si om økningen reflekterer om det er mer smitte i samfunnet eller ikke.

– Sannsynligvis er det et resultat av mer målrettet testing og smittesporing. Men man må følge nøye med på det, sier Nakstad.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.