Folk demonstrerer mot vindkraft på Haramsøya på Sunnmøre den 4. juni 2020. Foto: Olav Skarstein / Lokalavisa Nordre / NTB.

Stortinget vil ikke hastebehandle et Frp-forslag om å stanse utbygging av vindkraftverk som er brakt inn for domstolene, inntil et nytt regelverk er på plass.

Tirsdag ble det klart at Fremskrittspartiet fikk støtte fra Senterpartiet, MDG og SV i saken. Men Arbeiderpartiet sikret regjeringspartiene flertall i saken. Dermed vil forslaget bli behandlet først til høsten, trolig i slutten av oktober.

I Frps forslag bes regjeringen «stoppe utbygging av vindkraftverk som er brakt inn for domstolene, inntil sakene er avgjort. Dette skal gjelde saker som behandles etter det gamle konsesjonssystemet.»

– Det er utrolig skuffende at flertallet aktivt plasserer Stortinget på utsiden. Nå vil ikke dette bli avklart før nærmere jul, sier Frps energi- og miljøpolitiske talsperson Jon Georg Dale til NTB.

– Frp frykter mye norsk natur vil være nedbygd innen den tid, i utbygginger som er irreversible. Kraftbehovet kunne heller vært løst med å oppgradere eksisterende vannkraftverk, mener han.

Ifølge Dale har Stortinget nå gitt en blankofullmakt til utbygging av vindkraft i kommuner som sier nei, men hvor motstanden er stor lokalt.

Også Sps Sandra Borch beklager at det ikke blir noen avklaring før sommeren.

– Mange prosjekter har blitt større og mer inngripende enn planlagt, sier hun til NTB.

(©NTB)

 

Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.