NHO-sjef Ole Erik Almlid påpeker at enigheten om oljeskatten vil sikre titusenvis av arbeidsplasser, og at den vil sikre at norske bedrifter går i front i det grønne skiftet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NHO mener at enigheten om midlertidige endringer i oljeskatten vil bidra til at norske bedrifter går i front i det grønne skiftet.

– Dette er tiltak som kan sikre titusenvis av arbeidsplasser landet over, og som kan sikre at norske bedrifter tar ledertrøyen i det grønne skiftet med viktige posisjoner innen for eksempel havvind, karbonfangst- og lagring og hydrogen, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid i en uttalelse til NTB.

Mandag ble til slutt regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre sammen med Ap, Frp og Sp enige om en avtale etter knallharde forhandlinger i Stortinget.

– Det var helt nødvendig og veldig viktig at et bredt flertall på Stortinget står samlet bak dagens enighet. Bedriftene melder allerede om at politikerne nå har levert politikk som forhåpentligvis kommer til å dempe nedturen i olje, gass og leverandørindustri, sier Almlid.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.