Oslo tinghus. Foto: Hanne Tolg.

Gjennom flere år skal stefaren ha utsatt sin lille stedatter og moren hennes for trusler og grov vold. Nå må han møte i Oslo tingrett.

Mishandlingen skal ha skjedd fra jenta var to år gammel til hun hadde fylt fem. Stefaren (39) mishandlet jenta jevnlig, ved blant annet å holde hodet hennes nedi doskålen menes han trakk ned, ved slag mot kroppen og ved at han stengte henne ute alene på vintertid, står det i tiltalen.

Den kommer til behandling i Oslo tingrett fra mandag denne uka. Retten har satt av fire dager til saken.

Også kona, som er jentas mor, skal gjennom en drøy fireårsperiode jevnlig ha blitt utsatt for grov mishandling ved bruk av vold og trusler. Jenta var ved flere anledninger vitne til mishandlingen, noe som trolig vil være straffskjerpende hvis retten finner forholdene i tiltalen bevist.

– Den fysiske volden besto blant annet i at han slo henne i ansiktet og/eller på kroppen, dyttet henne slik at hun falt, og kastet gjenstander på henne, blant annet, skriver påtalemyndigheten i tiltalen.

(©NTB)

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!