To personer ble skadet under en skyteepisode i et boligområde i Bårsta i Södertälje torsdag ettermiddag. Et stort antall skudd ble løsnet, blant annet i en Ica-butikk, en frisør og en leilighet. Vitner sier at de hørte et titalls skudd.

– Det kom plötsligt ett skott genom fönstret. Det var väldigt nära mig, bara 10 centimeter ungefär. Om jag hade stått lite mer åt sidan hade det varit hej då för mig, sier eieren av frisørsalongen.

– Det lät som en bomb och kom glassplitter på golvet. Jag tänkte ”Vad är det som händer?”. Och sen såg jag hylsan och skotthålet i väggen. Det är jätteobehagligt. Jag har jobbat här i många år och aldrig varit med om något liknande, sier eieren.

Et vitne sier at de måtte dukke for skuddene:

– Vi hörde först bara smällar. Men sedan såg vi skott komma flygande och då duckade vi.

To menn skal deretter ha flyktet fra stedet på en moped gjennom et lite skogholt til en Max-restaurant i nærheten. Der skal de ha søkt hjelp.

– Vi är där på plats med räddningstjänst och sjukvård och tar hand om två skadade personer, sier Mats Eriksson fra politiet region Stockholm.

Et vitne sier at det er «massevis med politi».

– Jag ser nu att polisen står och visiterar tre personer. Ser inga skadade men en polishelikopter är i luften. Det är helt kaotiskt här. Det har skjutits mot en fasad och fönsterrutor är krossade, sier vitnet.

Aftonbladet

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.