Revolusjonsgarden er regimets elitestyrke og utgjør en stat i staten. Den er direkte underlagt Øverste leder Ali Khamenei og svarer ikke for noen annen. Her fra begravelsen til gardens mest berømte general Qassem Suleimani.

Et iransk skip ble truffet av en missil fra en iransk fregatt under øvelse og titalls sjøfolk skal være såret eller drept, ifølge uoffisielle meldinger.

Det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars bekrefter hendelsen, men ikke at så mange er rammet.

Local journalists said the frigate Jamaran was testing a new anti-ship missile which locked onto and hit Konarak, a logistical ship.

Semi-official Iranian news agency Fars said one sailor was killed and several others injured in a «naval exercise».

It described the incident on Sunday near the Strait of Hormuz as a «crash».

Fregatten Jamaran ble operert av Revolusjonsgarden. Besetningen skal ikke ha ventet lenge nok før de avfyrte missilet, slik at det låste seg til logistikkskipet.

Det er andre gang på kort tid at Revolusjonsgarden begår en fatal feil. Den verste var da de i januar skjøt ned et passasjerfly etter takeoff fra Teheran og 179 mennesker omkom.

Videoer som legges ut på sosiale medier viser sårede sjøfolk som bæres over på ambulansser. Dette vil neppe styrke moralen.

Pandemien har også tæret på det som måtte være igjen av befolkningens tillit. Regimet har grovt underrapportert antall døde og forklaringen er enkel: Det finnes hverken sykehus eller utstyr til å ta seg av de syke. Hvis omfanget av katastrofen ble kjent ville det kunne rokke regimet.

 

Iranian navy ship Konarak ‘sunk by friendly fire’ from frigate

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.