Nytt

En utstillingsdukke er påført et munnbind i et butikkvindu i Frankfurt den 8. april 2020. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix.

En strategi for utvikling av såkalt flokkimmunitet mot koronaviruset, er ikke en farbar vei for Tyskland. Det sier stabssjef ved den tyske statsminister Angela Merkels kontor, Helge Braun, som også er lege, til det tyske nyhetsbyrået Deutsche Presse-Agentur (DPA).

Frankfurter Allgemeine siterer Braun:

«Bare for å immunisere halvparten av den tyske befolkningen på 18 måneder, måtte 73.000 personer bli smittet av korona hver dag.» […] «Så høye tall ville ikke helsevesenet vårt være i stand til å takle, og helsemyndighetne ville ikke klare å spore dem. Epidemien ville skli ut for oss.»

Den tyske regjeringens strategi i neste fase vil derfor være å forsøke å unngå smitte i påvente av en vaksine, forklarer Braun. Dette vil kreve stor disiplin, ikke minst i lys av at man også ønsker å ha åpne grenser, og dermed må regne med at viruset kommer tilbake, tilføyer Merkels stabssjef.

«Derfor trenger vi fremdeles brede hygienetiltak og avstandsregler», sier Braun.

Som den første delstaten i Tyskland har Sachsen nylig påbudt tildekning av ansiktet når de går i butikken eller reiser kollektivt. Spørsmålet er om dette tiltaket også vil komme på nasjonal skala.

 

Kjøp «Klanen» her!