EU-kommisjonens nestleder og konkurransekommissær Margrethe Vestager under en pressekonferanse om unionens økomiske tiltak i forbindelse med koronavirus­pandemien i Brussel den 13. mars 2020. Foto: Johanna Geron / Reuters / Scanpix.

EUs medlemsland bør kjøpe eierandeler i selskaper for å motvirke trusler om kinesisk overtagelse, sier unionens konkurransekommissær Margrethe Vestager i et intervju med Financial Times.

Uttalelsen kommer mens EU er i ferd med å utarbeide en strategi for å beskytte unionens næringsliv i forbindelse med med koronakrisen, melder Reuters.

Vestager sier at unionen ikke har noen innvendinger mot at medlemsstatene opptrer som markedsaktører hvis det er nødvendig for å forhindre fiendtlige overtagelser.

EU er oppmerksomme på at utsatte selskaper risikerer å bli et lett bytte:

“It’s very important that one is aware that there is a real risk that businesses that are vulnerable can be the object of a takeover,” she added. “The situation now really underlines the need so we work really intensively.”

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂