Reine i Lofoten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kommunene i Lofoten sender ut SMS til turister og ber dem dra hjem.

– Per nå finnes det omkring 6.000 utlendinger i Lofoten. Noen av disse jobber innen fiskeri og turisme, men flertallet er turister, sier ordfører Remi Solberg i Vestvågøy til NRK.

Allerede før helgen ble det sendt ut en SMS med informasjon om at det er nye restriksjoner i hele det norske samfunnet. Mandag gikk det ut en ny tekstmelding, med anmodning om å forlate regionen og informasjon om nye karantenebestemmelser.

Lofoten-kommunene får ikke stenge regionen helt, ettersom bestemmelsene om innreiseforbud til Norge kun gjelder for utlendinger som ankommer Norge fra mandag morgen av. Kommunene satser istedenfor på å begrense tilbudet av attraksjoner og minske grunnen til å være i regionen.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.