Mannen som stakk ned og drepte sin fetter Said Bassam Chataya i Bergen i fjor er nå dømt til fengsel i 11,5 år. Skjermdump fra TV-serien Sjøsprøyt.

En 22-årig mann er dømt til fengsel i elleve og et halvt år for å ha drept sin fetter Said Bassam Chataya (28) ved Danmarks plass i Bergen i fjor.

Da rettssaken startet i Bergen tingrett 24. januar, erkjente 22-åringen straffskyld for drapet.

Drapet skjedde utenfor Circle K-stasjonen ved Danmarks plass i Bergen kvelden 15. februar i fjor. Under et masseslagsmål ved bensinstasjonen knivstakk 22-åringen fetteren sin flere ganger i overkroppen. Et vitne som var på bensinstasjonen for å fylle luft i dekkene på bilen sin, ringte etter ambulanse da han forsto hvor alvorlig situasjonen var.

Politiet var første nødetat på stedet. De besluttet å kjøre den 28 år gamle knivstukne fetteren til akuttmottaket ved Haukeland sykehus. Rundt en time etter hendelsen døde han av skadene han hadde blitt påført.

Til sammen tolv personer ble pågrepet og siktet for ulike straffbare forhold i forbindelse med drapet, men kun fetteren stilles for retten, tiltalt for å ha utført selve drapet.

Said Bassam Chataya var aktiv i hiphop-miljøet under navnet «araber1». Det siste året før han ble drept spilte han flere konserter i norske byer.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂