Det svenske forsvaret ble frastjålet to pansrede personellkjøretøy av denne typen, kjent under kallenavnet Galten. Foto: TT/NTB scanpix

Ett av de pansrede personellkjøretøyene som er stjålet fra det svenske forsvaret i Enköping, er funnet utenfor Västerås.

Torsdag ettermiddag opplyser det svenske forsvaret at den ene av de to stjålne bilene har kommet til rette.

– Det vi gjør nå er å sikre spor og gjennomfører en teknisk etterforskning, sier Jonas Eronen, presseansvarlig ved politiet i region Mitt.

Ingen er så langt pågrepet.

Det ble torsdag sendt ut en riksdekkende etterlysning etter de to bilene, som veier 7 tonn hver og bør være lette å få øye på i trafikken.

De firehjulsdrevne jeepene går under kallenavnet Galten og er over 5 meter lange og hele 2,8 meter høye. De brukes hovedsakelig til transport av personell og er beskyttet både mot skudd, landminer og granater.

Innbruddet på forsvarets eiendom ble oppdaget onsdag ettermiddag, og politiet etterforsker det de omtaler som grovt tyveri. De har foreløpig ikke gitt flere detaljer om hendelsen.

Forsvaret skriver i en kort uttalelse at innbruddet skjedde mellom 4. og 5. februar. Ingen ammunisjon, eksplosiver eller våpen var lagret i garasjen bilene ble stjålet fra.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.