Nytt

Siv Jensen hvisker i Martin Kolbergs øre under en spørretime i Stortinget, mens Abid Raja (V) skuler på dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Siv Jensen er kritisk til utnevnelsen av Hareide og Raja som statsråder: – Det er ingen invitasjon til samarbeid, fastslår Frp-lederen.

– Raja har et svært svakt utgangspunkt og en betydelig jobb å gjøre om han ønsker noe form for samarbeid, sier Jensen.

Jensen viser til at Abid Raja, som i dag ble utnevnt til kulturminister, i høst anklaget Frp for å drive med «brun propaganda». Det gir ham «et krevende utgangspunkt» når han nå skal forsøke å få Frps stemmer i Stortinget.

Om utnevnelsen av Knut Arild Hareide sier hun dette:

– Jeg har kritisert regjeringen for å være for grå. Å gjøre den litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring.

Jensen påpeker at Knut Arild Hareide for kort tid siden ville felle Erna Solberg og sette inn Jonas Gahr Støre som statsminister.

– Det er ingen samarbeidsinvitasjon til FrP å utnevne han som ny samferdselsminister, konkluderer hun.

Erna Solberg presenterte sin nye treparti-regjering i dag. Jensen sier Frp vil forholde seg profesjonelt til den nye regjeringen og de nye statsrådene.

– Vi er ikke en del av denne regjeringen og vil støtte de sakene vi er enige i. Ut over det vil vi forholde oss til statsrådene på helt vanlig måte. Vil de ha flertall sammen med Frp, må de forhandle med oss. Vi forventer klare gjennomslag, sier hun.

Jensen tar de øvrige utnevnelsene til orientering og sier FrP vil samarbeide der det er grunnlag for FrP-gjennomslag.