Amir Khan er av pakistansk avstamning, og vokste opp i Manchester. Han gjør det stort i boksing og bor for tiden i USA. Han la ut en julehilsen på sosiale medier. Det skulle han ikke ha gjort, dvs. det var noen som mente han ikke skulle gjort det. De som mener at en muslim av fødsel har å holde seg «innenfor» de opptrukne grensene.

Kulturminister Trine Skei Grande sier alle de muslimene hun kjenner er «ekstremt positive» til jul. Kjenner hun få?

Denne historien er dessverre ikke unik.

Pakistan-origin British boxer Amir Khan was slammed on social media platforms Twitter and Instagram for celebrating Christmas with his family. On Wednesday, Amir Khan had posted a picture with his wife and kids in «Christmas outfits». «Wishing you a magical and blissful holiday! Merry Christmas #khanfamily @FaryalxMakhdoom #MerryChrismas,» Amir Khan wrote with the picture. The post, however, did not go down well with his followers as the boxer drew a lot of flak for celebrating the Christian festival despite being a Muslim. The former light-welterweight world champion, then decided to respond to «all the hate» with a message that read, «So shocked by all the hate I’m getting on my Twitter & instagram for wishing everyone Merry Christmas and posting a picture with my family in Christmas outfits. Just want to tell those people ‘I don’t give a f**k’.»

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!