Nytt

Fra demonstrasjonen på Piazza Maggiore i Bologna, som fant sted 14, November. Foto: Marcello Coslovi/Sardines Movement via AP/Scanpix

Studenter og andre har dannet noe de kaller Sardinbevegelsen i protest mot Matteo Salvinis innvandringspolitikk. De demonstrerte i Bologna lørdag.

Bevegelsen mener selv at 40.000 deltok og NTB tar det for god fisk. Også bildene AP formidler er tatt av bevegelsen selv.

Sardinen har blitt et symbol på protestene mot Salvini, som var innenriksminister og visestatsminister før Ligaen i august trakk seg brått fra regjeringssamarbeidet med den populistiske Femstjernersbevegelsen.

Studenter, andre unge og familier med barn deltok i demonstrasjonen. 40.000 personer deltok, ifølge dem som arrangerte protesten.

De siste par ukene har det blitt holdt rundt ti lignende demonstrasjoner nord i Italia. Istedenfor plakater med politiske slagord eller partilogoer, har demonstrantene hatt med seg plakater formet som sardiner.

Sardinbevegelsen ble grunnlagt 14. november av unge, ukjente aktivister fra Bologna, som en protest mot Salvini og hans politikk. (NTB)