Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Redaktør Anne B. Jenssen i Morgenbladet slutter etter lang tids uforsonlig konflikt mellom ansatte og ledelse i avisen.

Det opplyser hun i en pressemelding, skriver Medier24:

«Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv»

Morgenbladet har i lengre tid strevd med en konflikt mellom ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og redaksjonen. Den har tilspisset seg ytterligere etter at ledelsen bestemte seg for å kutte rundt 9 millioner kroner og gi ni ansatte sluttpakke.

I tillegg har det vært konflikt rundt avisas digitale strategi, hvor mange «hårete mål» og en utydelig plan for hvordan de skal nås, har vært kilde til konflikten, ifølge Medier24.

Jenssen slutter som redaktør i Morgenbladet, men fortsetter i NHST-konsernet. Først tar hun imidlertid ett års permisjon. Det er ikke klart hva slags rolle hun får i konsernet, står det i meldingen.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂