Innehaver Abdul Hadi (bildet) og hans bror Kaiser Mehmood var i pizzeriaen da gjengen kom. Mehmood forklarer at de maskerte mennene gikk rett mot broren, Hadi. Foto: Øyvind Thuestad.

For tredje gang er Abduls pizzeria ramponert av maskerte menn. – Disse folkene har sagt at de driter i politiet, sier Abduls bror Mehmood.

Fem gutter i tenårene er innbrakt til politiets sentralarrest, mistenkt for å ha ramponert Favorit pizzeria på Carl Berners plass i Oslo i 18-tiden torsdag.

– Fem maskerte personer kom inn i restauranten. De utøvde skadeverk og fremsatte trusler før de løp fra stedet, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeset i Oslo politidistrikt til NTB.

Denne gang var innehaver Abdul Hadi og hans bror Kaiser Mehmood i pizzeriaen da gjengen kom. Mehmood står utenfor den stengte pizzeriaen når Document ankommer. Han forklarer at de maskerte mennene gikk rett mot broren, Hadi. Mehmood løp til for å forsvare ham. Det ble et basketak, og Hadi fikk noen slag mot ryggen, men er ellers fysisk uskadet.

– Hvordan har din bror det nå?

– Han er veldig skremt, stakkar.

– Og familien hans?

– Veldig, veldig…

De maskerte gjerningsmennene knuste ruta i inngangsdøra. Foto: Øyvind Thuestad

Fjerde angrep

Pizzeriaen ble ramponert også 7. oktober: Abdul nektet å betale beskyttelses­penger – maskerte menn angrep familien og ramponerte pizzeriaen hans.

Vinduer i restauranten ble knust, og akkurat som sist brukte de maskerte personene hammer.

Når NTB spør om de to tilfellene har noen sammenheng, svarer operasjonslederen at han ikke ønsker å spekulere rundt den hendelsen.

Også fredag 4. oktober var det et angrep mot pizzeriaen, da ble et av vinduene knust.

Document møtte i kveld også innehaver Abdul Hadi, som ikke er i tvil om at det er de samme som står bak.

Angrep barna

Fredag ble også to av Hadis nevøer, to gutter på tolv og tretten år angrepet og slått av menn som oppsøkte dem nær hjemmet. De var Mehmoods barn.

– Nå har de angrepet fire ganger. Forrige gang forsikret politiet at de var i mål – at dette ikke skulle hende igjen. sier Abduls bror Mehmood.

– Men disse folkene har sagt at de driter i politiet, legger han til.

Fem tenåringer innbrakt

Ved 19.20-tiden stanset politiet fem gutter i tenårene på Linderud i Oslo som de mistenker at har med ramponeringen å gjøre. Personene ble innbrakt. Operasjonslederen beskriver personene som forholdsvis unge gutter i tenårene.

Politiet gjennomførte torsdag kveld avhør av vitner og fornærmede, og det ble gjennomført kriminaltekniske undersøkelser i den avsperrede pizzeriaen.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.