Det er fortsatt ikke gjort noen pågripelser etter at en far og hans sju år gamle sønn ble angrepet da de gikk tur i Hønefoss lørdag formiddag.

Det bekrefter operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB like før klokken 4 natt til søndag.

Faren og sønnen var på gikk tur da de ble angrepet i fritidsområdet Schjongslunden. Faren ble slått og betraktes som lettere skadd. Sønnen ble dyttet over ende. Saken ble først omtalt i Ringerikes Blad.

Angrepet skjedde trolig uten foranledning, og politiet undersøker om motivet kan være rasistisk motivert, basert på ting gjerningspersonene skal ha sagt.

Prost Kristin Moen Saxegaard i Ringerike bekrefter overfor Vårt Land at de to som ble angrepet, tilhører den afghanske familien som har bodd i kirken siden mars i fjor. Selv om de har fått innvilget midlertidig opphold, bor de fremdeles i kirken.

De to mistenkte beskrives som menn i 30-40-årsalderen. De løp fra stedet da vitner kom til, og er foreløpig ikke pågrepet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂