Dansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter i forbindelse med anklager om hvitvasking, melder den danske avisen Børsen.

Nordea bekrefter at politiet var på besøk onsdag i forrige uke og at det skjedde i forbindelse med en gransking av bankens internasjonale avdeling.

– Vi samarbeider fullt ut med politiet for å sikre at de har adgang til alle relevante opplysninger. Ut over det har vi ingenting å tilføye, skriver Frank Vang-Jensen til Børsen. Han er sjefen for Nordea i Danmark.

Det har tidligere vært omtalt at milliarder av kroner i suspekte transaksjoner har gått gjennom denne avdelingen ved Vesterport i København. Det skal ha vært snakk om flere hundre kunder fra tidligere Sovjet-republikker, som skal ha kanalisert milliardbeløp gjennom banken fra 2004 til 2014.

Avdelingen ble stengt i 2014.

Jyllands-Postens næringslivsavis Finans siterer mandag ikke navngitte kilder på at økokrim var på jakt etter opplysninger om rundt 20 personer, blant dem flere av bankens tidligere ledere.

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.