Alliansen og SIAN får begge delta med arrangement og stand under Arendalsuka i august. Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) har fått nei.

Det bestemte Rådet for Arendalsuka i forrige uke, skriver Nettavisen.

Antirasistisk senter hadde ønsket en revurdering av hvorvidt det politiske partiet Alliansen burde få delta på grunn av innholdet i flere Twitter-meldinger fra Alliansens leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

I fjor ble seks venstreekstremister pågrepet i Arendal. Politiet fryktet at gruppa søkte voldelige sammenstøt med personer fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Alliansen. Også i 2017 måtte politiet rykke ut til SIANS bod i Arendal etter melding om slåssing. Da måtte SIAN fjerne sin bod fordi politiet ikke kunne garantere for deres sikkerhet.

Rådet for Arendalsuka har imidlertid sagt nei til Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) som også ønsket å delta under Arendalsuka. Arendalsuka begrunner avslaget med negative erfaringer med denne organisasjonen og deres rasistiske holdninger.

Arendalsuka arrangeres i år fra 12. til 17. august. Her samles aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv til debatter og ulike arrangementer.A

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.