Kommentar

Eliten i Vesten drives av paranoia, frykt og hysteri i en uskjønn forening. Det gir seg groteske utslag, som da Jordan B. Peterson ble disinvited til Cambridge-universitet.

The Times kan fortelle at det var dette bildet som fikk ledelsen til å reagere. Det skal være tatt på New Zealand.

Spørsmålet er: Tror universitetsledelsen på sine egne reaksjoner? Dvs tror de at dette sier noe om Jordan B.? Eller er det frykt for at de selv kan få problemer? Et ekstremt tilfelle av guilt by association?

Vi vet ikke svaret. Vi vet bare at vestlig elite er grepet av noe som får McCarthy-tiden i USA på 50-tallet til å fremstå som en picnic.

Det har tatt fyr i hodene deres og de ser spøkelser ved høylys dag.

Hvor skal det ende? I gamle dager, særlig på 1500-tallet, brant man hekser og kjettere på bålet. I dag er det snakk om digitale heksebål. Men de får likevel store sosiale og økonomiske konsekvenser.

Vi kan slå fast en ting: Eliten mangler vurderingsevne, de mangler forankring, de har gitt seg irrasjonaliteten i vold.

Hvordan skal man argumentere med mennesker som har hengitt seg til moderne voodoo-forestillinger?

Jeg kan ikke fri meg for mistanken om at importen av flerkultur og ikke minst islam har fått eliten til å gå fra forstanden. De klarer ikke håndtere motsetningene og reagerer med «clampdown».

Vanviddet ser ut til å spre seg som en steppebrann. Folk må bestemme seg for om de vil la disse kreftene få herje fritt. I Vest-Europa gjør de det. Ikke i USA. Der har Trump startet en rollback. Han undertegnet nylig en executive order som skal sikre ytringsfriheten på universitetene.

Forstår Cambridge-universitet hva de gjør? De rammer en foreleser som reiser verden rundt og møter tusenvis av mennesker. Skulle han begynne å sile dem?

Vi aner en misunnelse. Peterson har klart noe som de selv ikke klarer: Få mennesker i tale.

Cambridge-universitet viser at de ikke forstår ironien som er fremherskende på nettet. De forstår ikke memer.

Cambridge University withdrew a visiting fellowship from the controversial psychology professor Jordan Peterson because he was pictured with a man in an anti-Islam T-shirt.

Stephen Toope, the vice-chancellor of Cambridge, said yesterday that the “casual endorsement by association” of the message was “antithetical” to the work of the Faculty of Divinity, which had made and then rescinded the offer of a two-month fellowship.

Det dødsens alvorlige blir den politiske korrekthetens bane. Den er blottet for humoristisk sans, liksom kommunismen og nazismen og islamismen. Frykten spiser dem opp innenfra.

Casual endorsement

Da nyheten om den tilbaketrukkede invitasjonen kom sist uke, ble det ikke gitt noen begrunnelse. Viserektor, professor Stephen Toope sier nå at det var bildet som var utslagsgivende. Han kaller det en «casual endorsement», en henslengt, slapp underskriving eller støtte til t-skjortens budskap.

Dette er de samme menneskene som vokste opp med Che Guevara-t-skjorter. Når det kommer et annet politisk budskap som går mot deres egne idealer, kortslutter de.

At the time Cambridge refused to say why the decision had been taken. Yesterday, however, Professor Toope said in a statement: “The faculty became aware of a photograph of Professor Peterson posing with his arm around a man wearing a T-shirt that clearly bore the slogan ‘I’m a proud Islamophobe’.

“The casual endorsement by association of this message was thought to be antithetical to the work of a faculty that prides itself in the advancement of inter-faith understanding. Some difficult decisions will always be necessary to ensure that our universities remain places of robust, often challenging and even uncomfortable dialogue, while balancing academic freedom with respect for members of our community.”

Radioaktiv

I hodene på Cambridge-professoren og ledelsen for bokhandelkjeden som trakk 12 Rules for Life, finnes det koblinger som lager forbindelse mellom Brenton Tarrant og Petersons tanker. Det spiller ingen rolle hva han sier. Armen rundt skulderen gjør det. Dette er moderne voodoo: Peterson er som personen med t-skjorten fordi han bare står der. Og mannen med t-skjorten er direkte linket til Christchurch.

Det hører med til historien at Peterson skulle bruke de tilmålte to måneder ved Cambridge til å skrive en forelesningsserie om Mosebøkene. Han skulle ikke forelese. Det var således hans nærvær som var uutholdelig.

Professor Peterson has been approached for comment. When news of the rescindment was made public, he wrote a 1,700-word response, attacking the Faculty of Divinity. “It is no bloody wonder that the faith is declining (and with it, the values of the West, as it fragments) with cowards and mountebanks of the sort who manifested themselves today at the helm,” he said.

The Times

Måten the Times omtaler Peterson på forteller hvorfor Storbritannia også er på vei ned som nasjon:

Professor Peterson, 56, who teaches at the University of Toronto, has controversial views on race, gender and political correctness. In 2016 he came to prominence when he opposed an anti-discrimination law requiring him to use the preferred pronouns of his students and colleagues. He claimed it infringed on free speech, but said he would use whatever pronouns a person wanted out of courtesy.

Mediene forstår ikke «landskapet». The Times viser at de ikke forstår at Peterson er en av verdens ledende intellektuelle. Han har klart noe ingen andre før ham: Å lage et virtuelt universitet for hele verden.

Hvis Times tror det er lurt å kaste ham under bussen, så tar avisen grundig feil. Men slik er det blitt i vestlige «korridorer» som skulle formidle kunnskap. De er døde.

 

Jordan Peterson: anti-PC scholar dropped by Cambridge over Islamophobia shirt

Hvis du ønsker at Jordan B og Document skal ha en fremtid, så bør du vurdere om du skal vippse oss noen kroner:

 

Vipps noen kroner til Document!

Vårt Vipps-nummer er 13629

Du bør også lese Hamed Abdel-Samad som viser sammenhengen mellom de totalitære ideologiene: fascisme og islam.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.