Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Sp Flickr

I ti av elleve fylkeslag vil ikke Senterpartiet avklare om de vil samarbeide til høyre eller til venstre etter høstens valg.

Bare Rogaland er tydelig i valg av alliansepartner før kommune- og fylkestingsvalget, skriver Klassekampen. Førstekandidat Arne Bergsvåg ønsker å fortsette dagens samarbeid med Ap, KrF og Venstre.

I ti av elleve fylkeslag har ikke partiet avklart hvem de ønsker å samarbeide med på fylkestinget etter valget 9. september. Ingen av fylkestoppene i de ti fylkene mener det er viktig å avklare dette heller, viser en kartlegging avisen har gjort.

– Vi ønsker ikke å flagge noen koalisjon i forkant av valget. Vi ønsker samarbeid med partiene som gir oss mest mulig senterpartipolitikk, sier Svein Magnar Eggesvik, fylkesleder i Nordland, hvor Sp i dag har makten med Ap, SV og KrF.

Det som tidligere var 19 fylkeslag, har nå blitt til elleve etter regjeringens regionreform. Høstens valg er det første med de nye fylkene.

I dag er Arbeiderpartiet den vanligste samarbeidspartneren for Sp i fylkestingene, men partiet samarbeider også med høyresiden. Dette gjelder blant andre Aust-Agder, Telemark og Akershus.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.