Sebastian Walsh. Foto: Facebook.

19 år gamle Sebastian Walsh er blitt suspendert fra sine studier i sosialt arbeid ved University of Central Lancashire etter klager fra medstudenter på «krenkende uttalelser» relatert til innvandring og islamisering.

Walsh, som er politisk aktiv i UKIP, må ta et kurs i mangfolds­trening og undertegne en avtale om god oppførsel for å kunne gjenoppta studiene, skriver The Times.

Sebastian Walsh, 19, had criticised the “Islamisation” of Britain, said the NHS should not be free to immigrants and described halal meat as barbaric and inhumane. The University of Central Lancashire, in Preston, sanctioned him after receiving multiple complaints about “offensive and inappropriate comments” in lectures and seminars.

Walsh sier at alt han har gjort er å ytre disse standpunktene henholdsvis under et seminar og i en forelesningspause hvor temaene kom opp under normal sosial kontakt. Han finner seg ikke i å ha blitt straffet på denne måten:

“I will be fighting the university’s decision on this to make sure others aren’t punished for their opinions in future.”

Man bør ha rett til å si det man mener, sier Walsh:

“These are views held by many people in the public and I believe I should be able to express them freely.”

I praksis er det altså ikke så enkelt.

Hva som kan sies på et universitet og av hvem har en tid vært et stridsspørsmål ved og utenfor universiteter i USA, men trenden har også nådd Europa. Det er særlig konservative standpunkter og personer som møter motstand. Den britiske forfatteren og journalisten Peter Hitchens skrev for to uker siden i Mail on Sunday at han var blitt forhindret fra å delta i en debatt ved University of Portsmouth.

Hitchens kommenterer:

We are breeding a generation of Thought Policemen. They have been taught what to think, not how to think. Disagreement makes them frightened and angry.

Freedom of speech and thought cannot survive if they are not defended and understood by such people. I can’t just now see anything that can save us from becoming a censored, unfree country, short of a revolution in our disastrous school system, where conformist teachers drill conformist students in the catechisms of the Left.

Om Walsh-saken sier en talsperson for University of Central Lancashire at universitetet ikke kan si hvilke uttalelser som avstedkom sanksjonen mot 19-åringen, all den tid disse er en del av en konfidensiell granskning.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂