Ramilem Kamal ble funnet drept på Bjørndal sørøst i Oslo 7. februar.

Det var 42-årige Ramilem Kamal som ble funnet død på Bjørndal i Oslo i forrige uke. Den drapssiktede naboen har et navn som tyder på at han er fra Filippinene.

Document kjenner den siktedes identitet fra fengslingskjennelsen av 9. februar. Han er i omtrent samme alder som den drepte. Det er ikke lov å referere fra kjennelsen.

Navnet på den døde kvinnen frigis i samråd med pårørende, opplyser Oslo politidistrikt. Aftenposten har tidligere skrevet at hun er fra Filippinene og at avdøde og siktede flyttet fra Asia og inn i det samme borettslaget på Bjørndal sørøst i Oslo for noen år siden.

Politiet har mottatt svar på den prejudisielle vurderingen av den siktede, og opplyser at det med bakgrunn i den vil bli gjennomført en full rettspsykiatrisk undersøkelse:

– Det kan ha betydning for skyldspørsmål og straffeutmåling, sier politiadvokat Ingvild Myrold til NTB.

Det var på formiddagen torsdag 7. februar at politiet tok seg inn i en leilighet i Granbergstubben på Bjørndal sørøst i Oslo etter at de mottok en bekymringsmelding fra kvinnens arbeidsgiver tidligere samme dag. I leiligheten fant de kvinnen død.

Politiet anså ganske raskt dødsfallet som mistenkelig og iverksatte drapsetterforskning. Senere samme kveld ble den siktede mannen pågrepet på en buss i Ski i Akershus.

Mannen knytter seg til handlingen, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Mannens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, har tidligere opplyst at det ikke er noen annen relasjon mellom siktede og drapsofferet, bortsett fra at de var naboer, ifølge TV 2.

Siktede beskrives som en «vanlig mann» med to jobber og familie. Han skal ikke være tidligere straffedømt.