En dødsdømt mann i Alabama skal henrettes torsdag til uken for drapet på 15 år gamle Tiffany Harville i 1995. Men det som vekker oppsikt er at en dommer har avgjort at en imam ikke får være til stede i rommet hvor sprøyten settes.

Det synes liberale medier er urettferdig, for ellers er en prest til stede for de som ønsker det.

Dominique Ray (42) får ha besøk av imamen før henrettelsen, men ikke inne i dødskammeret. Dommeren begrunner det med sikkerhetshensyn.

Ray was convicted in 1999 after co-defendant Marcus Owden testified that Ray stabbed the girl after they picked her up from her home and raped her.

Months before his death penalty trial, Ray got a life sentence for the 1994 slaying of two brothers, ages 13 and 18.

Another man had been charged in Harville’s slaying, but those charges were dropped when Owden confessed to a role in all three killings.

Ray hadde en medskyldig og det var denne, Marcus Owden, som tilstå at de to hadde begått, ikke bare ett, men tre drap.

Disse nyansene er ikke med i NTBs versjon:

Dommer i USA: Muslim kan henrettes uten imam

Delstaten Alabama plikter ikke å hente inn en imam i forbindelse med henrettelsen av en muslimsk mann som er dømt til døden, fastslår en føderal dommer.

Dommer Keith Watkins gir Alabama klarsignal til å gjennomføre en henrettelse som er planlagt til neste uke. Dødsdømte Dominique Ray leverte inn en begjæring om utsettelse og mente hans religiøse rettigheter ble brutt. Hans begrunnelse er at en kristen fengselsprest normalt er til stede ved henrettelser, mens delstaten nekter å la en imam være i rommet når Ray får giftsprøyten.

Ansatt

Presten er ansatt ved fengselet, og dommer Watkins kom fram til at delstaten har rett til å begrense adgangen til henrettelseskammeret til egne ansatte, av hensyn til sikkerheten.

Dødsdømte fanger kan få visitt fra en sjelesørger før henrettelsen, og vedkommende kan bevitne selve henrettelsen gjennom en glassvegg. Men det er altså bare presten som får være sammen med den innsatte i rommet der sprøyten settes.

Watkins besluttet at presten ikke får være med inn når Ray skal henrettes. Dette hadde fengselet allerede åpnet for. Rettsdokumentene antyder at Ray kommer til å anke kjennelsen.

Medtiltalt

Etter planen skal 42-åringen henrettes torsdag for knivdrapet på 15 år gamle Tiffany Harville i 1995. Jenta var savnet i en måned før hun ble funnet drept. Ray ble dømt til døden i 1999 etter at medtiltalte Marcus Owden fortalte politiet at de to mennene hadde tatt med jenta ut for en kveld på byen og voldtatt henne. Han fortalte at Ray deretter drepte henne.

Owden aksepterte straffskyld og ble dømt til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse. (NTB)

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂