Nytt

En 19 år gammel asylsøker fra Afghanistan som i august knivstakk en jevnaldrende mann en kommunal bolig i Bamble og har sittet i varetekt siden da, er blitt siktet for drapsforsøk etter opprinnelig å ha blitt siktet for grov kroppsskade.

Det skriver Telemark-avisen Varden, som kan opplyse at fornærmede fikk en kniv i ryggen som gikk ti cm inn i lungeregionen. Den siktede ble pågrepet i en asylbolig.

19-åringen ble dømt for trusler i mars, og skal ha kommet med alvorlige trusler mot den jevnaldrende mannen han er siktet for å ha forsøkt å drepe. Personalet på boligen der han bor skal ha opplevd han som en voldsrisiko, etter flere situasjoner der han har vært sint og truende.

I forbindelse med den første fengslingen etter knivstikkingen kom det fram at de to hadde kranglet om penger, et beløp på 2500 kroner.

Det som ser ut til å være foranledningen for knivstikkingen, bringer tankene hen på dobbeltdrapet i Prinsens gate i Trondheim, der den siktede i saken også er afghansk asylsøker, og såvel siktede som ofre hadde betydelige pengebeløp på seg.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!