Kristelig Folkepartis nestleder Kjell Ingolf Ropstad gleder seg allerede før helgens landsmøte i partiet over at antall blå delegater er 99 mot de rødes 90 etter avstemningen i Østfold KrF, melder NRK.

En seierssikker Ropstad kommenterer:

– Jeg er glad for at et klart flertall av KrFs landsmøtedelegater støtter å først forhandle med Solberg-regjeringen. Sammen kan vi oppnå viktige gjennomslag i kampen mot sorteringssamfunnet, bedre valgfrihet og kår for familiene, fattigdomsbekjempelse og styrket klimakamp, sier Ropstad i en sms til NRK.

Men høyresidens triumf i partiet forutsetter at ingen av delegatene skifter mening. KrF-leder Knut Arild Hareide setter åpenbart sin lit til denne muligheten:

Partileder Knut Arild Hareide sa på vei ut fra fylkesmøtet i Østfold at han ikke har gitt opp.

– KrFs egne velgere mener mitt råd er det beste. Det påvirker nok partiet, sa Hareide til Aftenposten.

– Så du vil ikke anerkjenne et nederlag før landsmøtet er over?

– Selvfølgelig ikke. Det er helt naturlig å avvente resultatet på landsmøtet.

Hareide, som vil trekke seg dersom han taper denne maktkampen, har imidlertid liten tid til politisk hestehandel før spørsmålet skal avklares. Hva kan han tilby, og hvordan skal de som måtte skifte mening, bortforklare det hvis avstemningen ikke blir hemmelig?

Er oddsene dårlige nok for Hareide til at Ropstad kan ta seieren på forskudd?

 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.