Nytt

Foto: Bruce Jenner ble Caitlyn Jenner

Trump-administrasjonen vurderer å innføre en smalere definisjon av kjønn som gjør at amerikanere må definere seg som enten kvinne eller mann.

Trump-administrasjonen ønsker å definere kjønn som en biologisk og uforanderlig tilstand som bestemmes av medfødt kjønnsorgan, ifølge et notat avisa New York Times har sett.

Ifølge notatet vil USAs helsedepartement lede forsøket på å etablere en tydelig kjønnsdefinisjon under borgerrettighetsloven Title IX, loven som forbyr kjønnsdiskriminering i utdanningsprogrammer som mottar statlig støtte.

Forslaget vil i så fall være en reversering av Obama-administrasjonens utvidelse av juridiske kjønnsdefinisjoner i føderale tjenester som utdanning og helse. Den nye definisjonen vil fjerne den føderale anerkjennelsen av totalt 1,4 millioner transkjønnede amerikanere.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!