Nytt

Det norske selskapet RBPI-group har masseslaktet griser etter at afrikansk svinepest ble oppdaget på en av deres gårder i Kaliningrad.

Det norske selskapet er en av Russlands største griseprodusenter og oppdaget ifølge Aftenposten for om lag to måneder siden utbruddet av den farlige dyresykdommen.

– Om lag 128.000 griser er nå slaktet og fjernet i samsvar med russiske veterinærregler, sier direktøren i RBPI-group Thomas Nergaard i en epost til avisen.

Dette er en av de største nedslaktingene som er blitt gjennomført som følge av smitten, og norske veterinærmyndigheter er bekymret for utviklingen i Europa. Fredag ble det bekreftet svinepestfunn nær Belgias grense til Frankrike, Tyskland og Luxembourg. Nærmeste funn som er gjort i Russland var ved en stor kjøttfabrikk i Murmansk, 20 mil fra Norge.

– Vi ser svært alvorlig på utviklingen og følger den nøye, sier fagansvarlig Carl Andreas Grøntvedt ved Veterinærinstituttet til Aftenposten.

Afrikansk svinepest er ikke farlig for mennesker, men forårsaker blødningsfeber hos tamgris og villsvin. Smittede dyr dør som regel i løpet av få dager.

 

 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok ̧«Svindlere, svermere og sjarlataner – den nye venstresidens tenkere» fra Document Forlag her!