Nytt

Sp og partileder Slagsvold Vedum er i fin form ett år før lokalvalget.

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 10,1 prosent i en måling TV 2 har gjennomført. Det er det laveste partiet har på tre år og lavere enn Senterpartiet.

Fremskrittspartiet går tilbake 2,3 prosentpoeng fra forrige måling i juni. Regjeringspartner Høyre får en oppslutning på 26,1 prosent i målingen, fram 1,6 prosentpoeng fra juni og tar sånn sett igjen noe av tapet Frp opplever.

Meningsmålingen har blitt gjennomført av TNS Kantar for TV 2 den siste uken, samtidig som det har stormet rundt fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og hans feriereise til Iran med jobbmobilen i lomma.

Senterpartiet går like mye fram på gallupen som Frp går tilbake og kan notere en oppslutning 13,6 prosent

Regjeringspartner Venstre mister tilhengere og går 0,9 prosentpoeng tilbake. Partiet får en oppslutning på 3,6 prosent og ender således under sperregrensen.

Arbeiderpartiet får styrket oppslutning med 1 prosentpoeng og ender på 24,4 prosents velgeroppslutning. Kristelig Folkepartis oppslutning holder seg uendret på 5,3 prosent mens både SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne må tåle tilbakegang på barometeret. SV har 8 prosent oppslutning, mens Rødt får 5,3 prosent av velgerne. MDG går tilbake hele 0,7 prosentpoeng fra målingen i juni og endre med en oppslutning på 2,5 prosentpoeng.