Parthenon-tempelet på Akropolis i Athen. Foto: Patrice Garcia / Wikimedia Commons.

 

Gresk politi har arrestert en gjeng av algeriere i alderen 16 til 21 år som under knivtrusler ranet turister og lokalbefolkning i Athen for verdisaker som telefoner, lommebøker og kameraer, skriver The Times’ korrespondent Anthee Carassava.

Fenomenet er ikke isolert: I den greske hovedstaden klages det over migrantgjenger som raner folk i nærheten av turistattraksjoner, som Parthenon-tempelet på Akropolis.

The latest robbery involved a 21-year-old Spanish man who was treated in hospital for gashes on his right arm after he tried to resist being robbed by at least five people who are believed to be Pakistanis.

Av og til går det verre enn noen flenger i armen:

In March the gang almost killed a 23-year-old tourist who stepped in when they were mugging his 19-year-old woman companion in central Athens. The attack led to a manhunt in the city and 200 extra officers were deployed to protect travellers as the peak tourist season begins.

Italienske byer er også gjenstand for lignende problemer. Mange migranter sitter fast i begge land.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!