Nytt

Asma ble innlagt på Lahore Mayo Hospital med omfattende brannskader etter å ha blitt satt fyr på av en muslim som ville gifte seg med henne.

Asmas tilstand ved innleggelsen var kritisk. Søndag kveld døde hun.

Rizwan Gujjar hadde lenge forgjeves prøvd å få Asma til å konvertere til islam og gifte seg med ham, skriver Pakistan Today.

Til slutt helte han bensin over henne og tente på.

Kvinnen, som er i 25-årsalderen, jobbet som hjemmehjelp hos en mann ved navn Saeeduz Zaaman, i Mohalla Pakpura, Sialkot i det nordøstlige Pakistan. En dag da Asma var på jobb og åpnet entredøren stod Gujjar klar, helte bensin på henne og tente på.

Hennes far, som besøkte henne på arbeidsstedet den dagen, sier at han hørte et grusomt skrik. Da han gikk for å finne ut hva som skjedde, så han sin datter omhyllet av flammer og den mistenkte, Rizwan Gujjar, løpende fra åstedet.

“On April 17, my son Maqsood and I went to Zaman’s house around to meet Asma and to inquire after the health of Zaman’s mother. We were sitting in a room when there was a knock on the front gate. Asma went out to see who had come when after some time we heard her screaming in pain. Zaman, Maqsood and I rushed outside to see what had happened and saw the accused Rizwan Gujjar fleeing from the scene while Asma was engulfed in flames,” Masih claimed in the First Information Report (FIR) registered with Sialkot’s Civil Lines Police.

Asma fortalte sin far fra sykesengen at Gujjar hadde presset henne en god stund, men at hun ikke ville konvertere til islam.

Earlier, Masih said that they took Asma to the Sialkot Civil Hospital where she told them that Gujjar had been forcing her for quite some time to marry him but she had turned down his proposal because she did not want to convert to Islam.

Asmas kropp og ansikt ble 80 prosent brannskadet. Det lokale politiet har pågrepet den mistenkte Rizwan Gujjar, som skal ha innrømmet å ha satt fyr på Asma.

  

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!